Quotes - Jokes - Zitate - Witze

Es ist kein Anzeichen von seelischer Gesundheit sich an eine zutiefst gestörte Gesellschaft anpassen zu können.
Jiddu Krishnamurti

Bir yükləmə, bir gülüş – uduşun sirri

More
2 weeks 2 days ago #397385 by klarikafoolish
klarikafoolish created the topic: Bir yükləmə, bir gülüş – uduşun sirri
Həmin gün işdən vaxtından tez çıxmışdım. Səbəb? Müdir dedi: “bu gün az iş var, gedə bilərsən”. Çıxdım, evə getmək istəmirdim. Hava çox gözəl idi – yaz günəşi, quşlar oxuyur. Oturdum bir parkda skamyaya. Çıxartdım telefonu, baxdım dostlara yazım. Heç kim yox idi. Hamı işdə idi, məktəbdə idi, məşğul idi. Tək idim. O təklik yox, kimsə məni unudub deyə yox. Sadəcə hər kəsin işi var, mənim isə yox. Bir saat oturdum, qarışqaların çörək qırıntısı daşıdığını izlədim. Sonra darıxdım.

Qərar verdim evə qayıdım. Yolda bir dostum zəng elədi. Dedi: “Ay nə var, nə yox, hardasan?”. Danışdıq. Söhbət arasında dedi: “Mən mostbet az yukle etmişəm, oynayıram, ara-sıra qazanıram. Sən də dene”. Mən dedim “bəlkə də”. Gəldim evə, paltarımı dəyişdim, çay dəmlədim. Telefonu götürüb düşündüm: “Yükləyim, baxım nə var”. Axtardım mostbet az yukle yazıb. Proqramı tapdım, endirdim. Qurulum üçün bir neçə dəqiqə – hazır idi.

Açdım. İlk dəfə idi belə bir proqram işlədirdim. Rənglər, şəkillər, oyunlar – hər şey qarışıq görünürdü. Amma bir az gəzdikdən sonra başa düşdüm ki, qorxacaq bir şey yoxdur. Sadə, aydın menyu, hər şey əl altında. Qeydiyyatdan keçdim – nömrə, ad, bir neçə saniyə. Təsdiq kodu gəldi, yazdım, içəri girdim. İndi nə? Balans sıfır idi. Qərar verdim 20 manat yatırım. Kartımda 35 var idi. 20-ni atdım, 15 qalsın ehtiyata.

Başladım oynamağa. Amma hansı oyunu seçim? Çox idi. Gözüm bir oyuna ilişdi – şəkildə qılınc və qalxan var idi, orta əsr mövzusu. Qaydaları oxudum, sadə idi. Üç makara, bir neçə qazanc xətti. Basdım düyməni. Fırlanır, dayanır – heç nə. Fırlanır, dayanır – 1 manat. Fırlanır, dayanır – 0. Fırlanır, dayanır – 2 manat. Getdi gəldi. On dəqiqə ərzində uduzdum 5 manat. Fikirləşdim “yaxşı, pul gedir, əylənirəm heç olmasa”. Sonra birdən ekran titrədi. Üç qılınc bir xəttə düşdü. Ekranda yazı çıxdı: “BONUS ROUND”. Mənim üçün nə demək idi? Bilirdim ki, bonus yaxşı şeydir.

Bonus oyunu başladı. Qarşımda beş sandıq. Hər sandığın içində pul və ya pulsuz fırlanma. Açdım birinci sandığı – 15 manat. İkinci – “davam et”. Üçüncü – 8 manat. Dördüncü – 40 manat. Beşinci – 120 manat! Cəmi – 183 manat. Düz deyirəm, o anda çayımı yerə tökdüm. Həyəcandan fincan əlimdən sürüşdü. Xoşbəxtlikdən xalının üstünə töküldü, yanmadı. Aman Allah, 183 manat! 20 manata qarşılıq. Dərhal 150 manatı çıxartmaq üçün əmr verdim. Balansda 33 qaldı. Onu da oynamağa qərar verdim, amma “əgər getsə, getsin” deyə.

O 33 manatı kiçik kiçik mərclərlə oynadım. 1 manat, 50 qəpik. Düşündüm “qoy əylənim, nə qədər getsin”. Amma qazanc davam etdi. 33 manat 47 oldu, sonra 52, sonra 61. Oynadıqca artırdım. Bir saat sonra dayandım. Balansda 73 manat var idi. Onu da çıxartdım. Ümumilikdə o gün 223 manat qazandım. Oturdum, düşündüm: “Bu pul mənim həftəlik maaşımdı. Bir saatda qazandım”. İnanırdınız? Mən özüm inanmırdım.

O gecə yatmazdan əvvəl mostbet az yukle proqramını açıb bir daha balansa baxdım – sıfır idi, çünki hər şeyi çıxartmışdım. Ürəyim rahat idi. Səhər oyananda kartıma baxdım – 150 manat gəlib. İkinci hissə iki günə gəldi. Həmin pulun 100 manatını anama verdim. Dedi “oğlum hardan qazandın?”. Dedim “işdə mükafat”. Yalan dedim, amma xeyir üçün. Qalanını özümə saxladım – bir az yemək, bir az da ehtiyat.

İndi hərdən axşamlar, yorğun olanda, açıram mostbet az yukle proqramını. Oynayıram, amma qaydalarımla. Maksimum 30 manat, maksimum bir saat. Udursam – deyirəm “bu gün şans mənim yanımda deyil”, telefonu qoyub çay içirəm. Qazansam – yarısını dərhal çıxarıram, qalanı ilə oynayıram, sonra çıxıram. Bu qaydaları pozmamışam heç vaxt. Çünki bilirəm ki, o ilk gün mənə şans gəldi. İndi şansı gözləyirəm, yox, məcbur etmirəm.

Bu hekayəmi ona görə yazdım ki, insanlar bilsin – bəzən həyat ən gözlənilməz anda ən gözəl hədiyyəni verir. Mənə də verdi. Parkda tək oturub qarışqalara baxdığım gün, evə gəlib mostbet az yukle etdim, oynadım, qazandım. Birdən-birə. Heç gözləmirdim. İndi həmin qazancın izi yoxdur – xərclənib, paylanıb. Amma hiss qalıb. Hiss ki, mən də şansa layiqəm. Və siz də. Sadəcə hazır olun. Şans qapını döyəndə açın. Amma açarı özündə saxla. Onda heç vaxt itirməzsən. Sağ olun, mənim nağılım budur. İndi gedim, çayım soyuyur. Sabah işə tez durmalıyam. Yeni gün, yeni şans. Bəlkə gələr, bəlkə yox. Mən hazıram. Həmişə.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.077 seconds