Quotes - Jokes - Zitate - Witze

Der gesunde Menschenverstand ist der größte Feind der Phantasie und doch ihr bester Berater.
Marie von Ebner-Eschenbach

Kliknąłem z nudów i dostałem nowy samochód

More
5 days 2 hours ago #397291 by klarikafoolish
klarikafoolish created the topic: Kliknąłem z nudów i dostałem nowy samochód
No dobra, przyznaję się bez bicia. Gdyby nie kompletna, totalna, absolutna nuda w pracy, to do dzisiaj jeździłbym starym, śmierdzącym paliwem Oplem, który odpalał co drugą próbę i miał więcej lat niż staż mojego syna w podstawówce. Siedzę teraz w nowiutkiej Kia Sportage, zapach skóry miesza się z kawą z kubka, a przede mną trasa na działkę. I wszystko przez jeden czwartek, jedną przerwę na papierosa i głupi telefon, który wyciągnąłem z kieszeni, żeby zabić czas.

Pracuję w korpo, w dziale, gdzie czasami jest albo po dziurki w nosie, albo martwota totalna. Tamten czwartek był właśnie martwy. Projekt wisiał w powietrzu, szef pojechał na spotkanie, a ja zostałem sam z myślami i dwiema godzinami do wybicia. Wyszedłem na zewnątrz, zapaliłem papierosa, ale że zimno było, szybko wróciłem do auta. Siedzę w tym Oplu, szyby zaparowane, na dworze plucha, a w radiu leci to samo co zawsze. No to biorę telefon.

Zaczęło się od przeglądania fejsa. Potem messenger z kumplami, potem jakieś głupie filmiki na tik toku, aż w końcu weszła reklama. Wiecie, takie wyskakujące okno, które normalnie zamykam w ułamku sekundy. Ale tym razem tytuł był inny. "Zagraj i wygraj bez ryzyka – vavada bonus bez depozytu ". Bez depozytu? Czyli za darmo? No to mnie zaciekawiło. Pomyślałem, że sprawdzę, o co kaman, a jak będą chcieli kasę, to zwyczajnie wyjdę.

Wszedłem na stronę. Ładna, przejrzysta, nie jakieś kiczowate neony, tylko spokojna grafika. Rejestracja? Minuta. Podałem maila, login, hasło i kliknąłem "potwierdź". I faktycznie, na koncie pojawiło się 20 złotych. Zero wpłaty, zero karty, nic. Tak po prostu, za samo założenie konta. No dobra, pomyślałem, 20 złotych to nie jest kasa, która zmieni życie, ale można spróbować szczęścia. Przewinąłem listę gier i trafiłem na coś, co wyglądało jak stary, dobry owocowy automat. Taki, jakie stały kiedyś w barach mlecznych. Wiśnie, cytryny, siódemki.

Zaczynam kręcić. Postawiłem 1 złoty, żeby sprawdzić, jak to działa. Przegrałem. Kolejny 1 złoty. Przegrałem. Trzeci, czwarty. Konto stopniało do 12 złotych. No ładnie, pomyślałem, za darmo to i tak dobrze. Ale postanowiłem spróbować innej gry. Wybrałem taką z jakimiś klejnotami, kolorowe kamienie, migające diody. Postawiłem 2 złote. I nagle ekran eksplodował. Dosłownie, symbole zniknęły, pojawiły się jakieś kaskady, nowe symbole spadały z góry, a licznik wygranej skakał jak szalony. 10, 20, 50, 100 złotych. Myślałem, że to koniec, ale gra dalej szalała. Zatrzymało się na 340 złotych. Z bonusu, za darmo, 340 złotych.

Pierwsza myśl? Wypłacać. Ale jak wypłacić, skoro to kasa z bonusu, a ja nic nie wpłacałem? Zacząłem czytać regulamin, te wszystkie małe druczki. Okazało się, że owszem, vavada bonus bez depozytu podlega obrotowi, ale akurat ta gra, w którą grałem, miała niski wkład w wymagania. Musiałbym postawić te pieniądze kilka razy, żeby móc je wypłacić. No to gram dalej. Ale tym razem ostrożnie.

Przesiadłem się na wirtualnego jednorękiego bandytę z motywem Dzikiego Zachodu. Rewolwery, kowboje, sejfy. Stawiałem po 5 złotych, wygrywałem po 10, to znów przegrywałem. Konto falowało, raz 400, raz 200. Siedziałem w tym Oplu już dobrą godzinę, zapomniałem o papierosie, zapomniałem o robocie. W końcu, gdzieś około południa, trafiłem rundę bonusową. Trzy rewolwery na środku ekranu, darmowe spiny. Włączyła się muzyka, napięcie rosło. Pierwszy spin – nic. Drugi – mała wygrana. Trzeci, czwarty, piąty. I nagle, przy szóstym, ekran oszalał. Symbole układały się w idealne linie, dźwięk monet nie milkł, a licznik wygranej pokazał 2700 złotych.

Zamarłem. Siedziałem w samochodzie, na parkingu pod biurowcem, i gapiłem się w ekran komórki. 2700 złotych. Z bonusu, za który nie zapłaciłem ani grosza. Szybkie obliczenia w głowie – obrót wymagany, ale przy takiej wygranej, nawet jak przegram połowę, to i tak wyjdę na plus. Grałem dalej, ale już spokojniej, stawiając małe kwoty, żeby tylko spełnić warunki. Po godzinie konto wskazywało 2100 złotych, ale już w pełni dostępne do wypłaty. Kliknąłem "wypłać" i czekałem.

Pieniądze przyszły następnego dnia. 2100 złotych na koncie. Myślałem, że to jakaś pomyłka, ale bank potwierdził przelew. I wtedy wpadłem na pomysł. Od roku zbierałem na nowy samochód, ale zawsze brakowało. Stary Opel był już na ostatnich nogach, a wymiana kosztowała krocie. Sprawdziłem oferty używanych aut, ale za 2000 złotych to mogłem co najwyżej kupić kolejnego grat. Ale pomyślałem – a gdyby tak spróbować jeszcze raz? Nie po to, żeby stracić, tylko żeby spróbować podwoić?

Minął tydzień. W sobotę rano, zamiast jechać na zakupy, usiadłem z laptopem w kuchni. Wpłaciłem 500 złotych z tych wygranych, dostałem jakiś bonus od depozytu i zacząłem grać. Tym razem wybrałem grę w stylu starożytnego Egiptu. Faraonowie, skarabeusze, piramidy. I znów szczęście się uśmiechnęło. Po kilkunastu spinach trafiłem rundę, która dosłownie rozwaliła system. 12 darmowych spinów z mnożnikiem x5. Przy pierwszym dostałem 800 złotych, przy trzecim 1500, a przy ostatnim, dwunastym, ekran stanął w ogniu. Symbole składały się w gigantyczne kombinacje, a wygrana urosła do 11 000 złotych.

Nie mogłem uwierzyć. Myślałem, że to sen. Przetarłem oczy, zrobiłem kawę, wróciłem do ekranu. Dalej 11 000. Wypłaciłem wszystko natychmiast. 11 000 plus to, co miałem wcześniej, dało mi 13 000 złotych. Dołożyłem oszczędności, wziąłem mały kredyt na resztę i kupiłem Sportage. Nowy, prosto z salonu, rocznik 2023.

I wiecie co? Do dzisiaj, jak wsiadam do tego auta, to śmieję się sam do siebie. Bo wszystko zaczęło się od nudy, od złej pogody i od tego, że dałem szansę czemuś, co normalnie omijałem szerokim łukiem. A potem, jak już wygrałem, to dałem szansę po raz drugi. I to był strzał w dziesiątkę.

Czy gram dalej? Czasami, dla sportu. Wpłacam 100 złotych, gram godzinę, jak wygram, to wypłacam, jak przegram, to wychodzę. Ale zawsze pamiętam o tym pierwszym razie, o tym czwartkowym poranku w starym Oplu, kiedy to vavada bonus bez depozytu sprawił, że uwierzyłem, iż czasem los naprawdę się uśmiecha. I wiecie co? Nawet jakbym teraz wszystko przegrał, to i tak jestem do przodu. Bo mam auto, które nie śmierdzi paliwem i odpala za pierwszym razem. A to, moi drodzy, jest bezcenne.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.074 seconds