Quotes - Jokes - Zitate - Witze

Die beste Investition ist die in sich selbst - sie bringt die höchsten Zinsen.
Benjamin Franklin

Η νύχτα που με ξυπνούσε η αδρεναλίνη

More
4 weeks 1 day ago #397353 by klarikafoolish
klarikafoolish created the topic: Η νύχτα που με ξυπνούσε η αδρεναλίνη
Δούλευα τρία χρόνια σε μία αίθουσα μπόουλινγκ. Βραδινές βάρδιες, παιδικά πάρτι, σπασμένα παπούτσια, μουσική στην ίδια ένταση κάθε βράδυ. Ήμουν 29 χρονών, ένιωθα 45. Εκείνο τον Ιανουάριο τα πράγματα χειροτέρεψαν – έκοψαν τα μπόνους, βάλανε νέο μάνατζερ από την Κύπρο που μύριζε απόλυση από μακριά, και εγώ άρχισα να ψάχνω τρόπο να ξεχνιέμαι. Όχι για πολύ. Για ένα δίωρο.

Η αρχή ήταν ένα ποτό στο σπίτι. Μετά δύο. Δεν το πήγα μακριά – δεν είχα την οικονομική πολυτέλεια για εθισμό. Οπότε έψαξα κάτι άλλο. Κάτι φτηνό, απομονωμένο, προσωπικό. Κάτι που να χωράει στην οθόνη μου.

Έτσι βρήκα τα καλυτερα καζινο online . Δεν τα έψαξα με προσδοκία. Τα βρήκα τυχαία, μέσα από μια συζήτηση σε ένα γκρουπ για το πώς να γλιτώνεις το άγχος της δουλειάς. Κάποιος έλεγε «εγώ μπαίνω δύο φορές την εβδομάδα, παίζω αργά, και μετά κοιμάμαι σαν πουλάκι». Κράτησα φωτογραφία το σχόλιο. Δεν ξέρω γιατί.

Λίγες μέρες αργότερα, θα έπρεπε να είχα καθαρίσει το διαμέρισμα. Ένας σωρός άπλυτα, πιάτα απ' την προηγούμενη Τρίτη, η γάτα μου ήθελε καινούργια άμμο. Αντί για όλα αυτά, κάθισα στον καναπέ με έναν φρέντο εσπρέσσο που είχε κρυώσει, άνοιξα το λάπτοπ και είπα «ας δω τι παίζει». Κυριολεκτικά.

Εγγράφηκα σε πέντε λεπτά. Ταυτοποίηση, email, ένα μικρό δώρο καλωσορίσματος – 10 δωρεάν γύρισμα σε ένα παιχνίδι με λιοντάρια της σαβάνας. Έκανα εγγραφή γιατί; Δεν είχα καν βάλει ακόμα χρήματα. Αλλά εκείνο το «πάτα εδώ» ήταν μαγνητικό.

Και τότε, χωρίς να το περιμένω, στο έκτο δωρεάν γύρισμα, η οθόνη άρχισε να πετάει μπαλόνια. Κυριολεκτικά μπαλόνια – το παιχνίδι είχε μηχανισμό μπόνους όπου σκάγανε μπαλόνια και έβγαιναν πολλαπλασιαστές. Πρώτα 2 ευρώ. Μετά 8. Μετά 15. Σταμάτησε στα 22 ευρώ και 40 λεπτά. Από τα δωρεάν! Χωρίς να έχω ρισκάρει δεκάρα. Κάθισα και κοίταζα την οθόνη λες και είχα τραβήξει λαχείο.

«Αυτό είναι αστείο», είπα φωναχτά. Η γάτα με κοίταξε περίεργη.

Τότε αποφάσισα να ρισκάρω. Έβαλα 50 ευρώ – το μπάτζετ μου για ταινίες και πίτσες όλο τον μήνα. Ήξερα ότι αν έχανα, θα έτρωγα μακαρόνια τρεις εβδομάδες. Αλλά εκείνο το βράδυ, ήμουν σε μια φάση «δε με νοιάζει». Μπαίνω σε ένα ζωντανό παιχνίδι, blackjack. Δεν ήξερα καλά τους κανόνες. Ο ντίλερ ήταν ένας κύριος με γυαλιά και χαμόγελο διπλωμάτη. Χάνω το πρώτο χέρι. Δεύτερο χάνω μισό. Τρίτο – κερδίζω. Τέταρτο ξανακερδίζω. Μέσα σε 20 λεπτά, ήμουν στα 115 ευρώ.

Αλλά δεν σταμάτησα εκεί. Γύρισα στα φρουτάκια. Είχα ακούσει ότι κάποια δίνουν πιο συχνά μικρά κέρδη. Διάλεξα ένα με θέμα την Ιρλανδία και καλικάντζαρους. Ήταν χαζό, τα χρώματα φώσφορο, αλλά είχε έναν ρυθμό – τσιμπάς spin, βλέπεις τρία τυχερά, παίρνεις έστω και 50 λεπτά. Πέρασα μισή ώρα έτσι, σαν υπνωτισμένος, μέχρι που ξαφνικά εμφανίστηκε ένα μήνυμα: "BIG WIN".

Δεν το περίμενα. Ο καλικάντζαρος γέλαγε, τα νομίσματα κυλούσαν, και το υπόλοιπο μου πήδηξε από 115 σε 387 ευρώ. Έπαθα σοκ. Κυριολεκτικά σήκωσα τα χέρια από το πληκτρολόγιο. «Τι γίνεται;», είπα. Και μετά, αμέσως, ένιωσα μια περίεργη ηρεμία. Όχι απληστία. Περίεργη νηνεμία. Λες και κάπου μέσα μου κάποιος μου ψιθύρισε «σταμάτα εδώ».

Και σταμάτησα. Πάτησα ανάληψη. Πήρα τα χρήματα μέσα σε 12 λεπτά – η ταχύτητα συναλλαγής ήταν εντυπωσιακή, μια από τις λόγους που αυτή η πλατφόρμα θεωρείται από τα καλυτερα καζινο online. Τα 337 ευρώ (50 άφησα για να συνεχίσω άλλη μέρα) πήγαν στη χρεωστική μου. Την επόμενη το πρωί, πριν τη δουλειά, στέγνωσα την άμμο για τη γάτα, έπλυνα εκείνα τα πιάτα της Τρίτης, και παράγγειλα μία ηλεκτρική σκούπα που την ήθελα χρόνια. Μία ρομποτική. Τη φτηνή, όχι την ακριβή. Αλλά και πάλι.

Τις επόμενες μέρες, έβαλα ένα σύστημα. Μπαίνω μόνιμα στο ίδιο site, μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Βάζω πάντα λογικό όριο – 20 ή 30 ευρώ. Άμα κερδίσω 100, βγάζω τα 80. Άμα χάσω 20, σταματάω. Το έχω κάνει κανόνα. Κάθε φορά που νιώθω το κορμί μου να τσιτώνεται από το άγχος της βάρδιας, θυμάμαι ότι υπάρχει ένας μικρός, ασφαλής χώρος στην άλλη πλευρά της οθόνης. Εκεί όπου τα φώτα είναι φώσφορο αλλά η πίεση είναι μηδέν.

Δεν κέρδισα ξανά 387. Μια φορά 90, μια φορά 45, τις περισσότερες έχασα λίγα. Αλλά δεν πείραξε. Η δουλειά εξακολουθεί να είναι κουραστική, ο μάνατζερ ακόμα μυρίζει απόλυση, αλλά εγώ κολυμπάω αλλιώς. Χωρίς φόβο. Χωρίς ενοχή. Με μία μικρή ρομποτική σκούπα που σφυρίζει στο σαλόνι κάθε πρωί και με υπενθυμίζει ότι εκείνη τη νύχτα, με κρύο εσπρέσσο και μία γάτα που δεν καταλάβαινε τίποτα, τύπωσα ένα μικρό δικό μου διάλειμμα ευτυχίας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.085 seconds